29 oktober, 2020

AP6 söker utvecklingsinriktad Controller

Sjätte AP-fonden (AP6) är en långsiktig och aktiv investerare i onoterade bolag. AP6 investerar både direkt i bolag och indirekt via fonder.

Vi söker en Controller till vår ekonomiavdelning – en unik möjlighet för dig som vill vara verksam i en organisation som befinner sig i en mycket spännande och dynamisk fas.

Arbetsbeskrivning
Som Controller hos oss kommer du bli en del av ett team om sju personer. I din roll rapporterar du till CFO och du kommer ha ett nära samarbete med den Controller som idag leder riskfunktionen och som har det övergripande IT-ansvaret. Tjänsten som Controller innebär att vara delaktig i nästa steg vad gäller att hantera och analysera större datamängder, utföra simuleringar samt bygga avancerade modeller i Excel och andra verktyg. Du kommer även att bistå vid hantering av valutasäkringar av portföljen och vara ett bollplank för ekonomiavdelningen avseende systemfrågor/skapande av rapporter. Arbetet sker ofta i projektform där beställaren kan utgöras av såväl ekonomi- som affärsorganisationen. Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor som finns i fina lokaler centralt i Göteborg.

Din bakgrund
Vi söker dig som har en ingenjörs- eller ekonomexamen med inriktning Ekonomi, Finans, IT och/eller Statistik. Vi tror att du har ett par års arbetserfarenhet, gärna från en kapitalförvaltande organisation. Du har ett stort intresse för IT-system och systemutveckling samt förståelse för struktur och uppbyggnad av större datamängder. Du är också en avancerad användare av Excel och är bekväm med att bygga simuleringar från grunden. Har du tidigare erfarenhet av affärssystemet
eFront som vi arbetar i så är det meriterande. Då vi är en internationell verksamhet ser vi att du har mycket goda kunskaper i såväl svenska som engelska.

Vi lägger stor vikt vid att hitta rätt person och söker dig som har en uttalad analytisk förmåga och en helhetssyn. Du är noggrann och ambitiös med en stark vilja att utvecklas i din roll. Vidare trivs du med att arbeta i team och i projekt samt har en stark social förmåga. Du är kommunikativ och förhåller dig prestigelöst och professionellt gentemot andra människor. Som controller vid Sjätte AP-fonden erbjuds du ett spännande arbete i en framåtriktad och aktiv internationell investeringsverksamhet. Du erbjuds även goda möjligheter till utbildning och utveckling.

Mångfald är viktigt eftersom Sjätte AP-fonden som förvaltare av allmänna pensionsmedel är en del av det svenska samhället och ska återspegla detta på olika sätt. För oss handlar det om olika kunskaper, erfarenheter, kompetenser, olika åldrar och etnisk bakgrund samt en blandning av män och kvinnor.

Ansökan 
I denna rekrytering har Sjätte AP-fonden valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Bengtsson på 031-333 54 85. Sista ansökningsdag är 16 november, intervjuer sker löpande. Varmt välkommen med din ansökan!