7 juni, 2021

Lediga tjänster

HR-chef till Sjätte AP-fonden, 50 %

Plats
Göteborg

Sista ansökningsdatum
2021-07-04

Sjätte AP-fonden (AP6) är en långsiktig och aktiv investerare med uppdraget att investera i onoterade tillgångar. AP6:s portfölj bygger på styrkan av investeringar i noggrant utvalda fonder i kombination med co-investeringar. Sedan starten har AP6 bidragit med nära 35 miljarder kronor till det allmänna pensionskapitalet.

AP6:s fondkapital har sedan 1996 vuxit från 10,4 miljarder kronor till att vid årsskiftet 2020/21 uppgå till 45,2 miljarder kronor.

AP6:s organisation har en lång erfarenhet från onoterat och har byggt upp kompetens och nätverk som har skapat en framgångsrik förvaltning med ett väl integrerat hållbarhetsarbete.  AP6 strävar efter att vara ett föredöme inom hållbarhet, både vad gäller investeringsportföljen såväl som den egna verksamheten.

Verksamheten består av en dedikerad organisation om 30-talet medarbetare helt fokuserade på onoterade investeringar (Private Equity) med specialistkompetens inom såväl internationella fondinvesteringar som så kallade co-investeringar i enskilda bolag.

Till huvudkontoret i Göteborg söker nu AP6 en engagerad och framåtriktad HR-chef (50 %) som ska fortsätta att driva och utveckla HR-arbetet framåt.  

Ansvar och arbetsuppgifter

I rollen som HR-chef stöttar du VD, ledningsgrupp, chefer och medarbetare i alla HR- och ledarskapsrelaterade frågor. Vidare ansvarar du för att driva arbetet inom kultur- och värderingsfrågor samt kompetens- och utvecklingsfrågor för hela verksamheten. Allt i enlighet med ett entusiasmerande och hållbart arbetsklimat.

Urval av arbetsuppgifter

 • Utveckla ledarskap, HR-arbete och kompetensutveckling
 • Stötta chefer och ledningsgrupp i systematiskt arbetsmiljöarbete
 • Arbete med rekrytering och onboarding av ny personal
 • Driva och vidareutveckla HR-processer och policys
 • Employer Branding samt att bygga och förvalta goda relationer med högskolor
 • Lön- och avtalsfrågor, arbetsrätt och facklig medverkan samt kontakt med skyddsombud

Du har personalansvar för en medarbetare och rapporterar till VD.

 Din bakgrund

 • Minst 5 års erfarenhet som HR-chef
 • Gedigen erfarenhet av verksamhetsnära och framåtriktat HR-arbete, från en specialistorganisation
 • Goda erfarenheter av att leda och driva förändringsarbete inom en HR-organisation samt erfarenhet av kultur- och värdegrundsarbete
 • Relevant universitetsexamen inom HR
 • Meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat i en statlig verksamhet med förståelse för vikten av processer och rutiner

Personliga egenskaper

Som person är du en trygg och stabil ledare med förmåga att engagera och skapa förtroende hos chefer och medarbetare. Med din kommunikativa förmåga skapar du långsiktiga relationer, internt såväl som externt.

Du är engagerad och självgående och med din utvecklingsorienterade approach utmanar och uppmuntrar du ledarskap så att organisation och medarbetare når sin fulla potential.

Ansökan

Vi samarbetar med PS Partner i denna rekryteringsprocess.
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Elin Mankert elin.mankert@pspartner.se alt Louise Harrysson louise.harrysson@pspartner.se

Ansök här!

Vi arbetar med ett löpande urval så sänd in din ansökan så snart som möjligt.

Ansvarig rekryterare

Elin Mankert
elin.mankert@pspartner.se
0723 – 200 761